کدخبر: ۱۲۶۲
۲۷ تیر ۱۴۰۵ ساعت ۱۶:۰۵
چاپ
لینک کپی شد

«شیرزن» واقعی کیست؟ زنان جنگ‌افروز هالیوودی یا مادران مقاوم میناب؟

شیرزن نام یک سریال دروغین دیگر هالیوودی است که بازهم آمریکا را ناجی جهان نشان دهد اما جهان دیگر باور نمی‌کند.

به نقل از خبرکگزاری تسنیم، اخیرا فصل سوم سریال شیرزن یا نام انگلیسی Lioness تیزر تبلیغاتی خود را پخش کرده است. سریالی که دو فصل قبلی آن توسط تیلور شریدان طراح سریال‌ها و فیلم‌های امنیتی و سیاسی مانند «سیکاریو 1 و 2» ساخته شد و حالا بزودی فصل سوم آن پخش خواهد شد. 

 هرچند اطلاعات رسمی نشان نمی‌دهد فصل سوم مستقیماً به ایران می‌پردازد، اما تجربه فصل دوم نشان می‌دهد این مجموعه پیش‌تر از روایت‌هایی علیه ایران استفاده کرده و به همین دلیل نمی‌توان آن را جدا از الگوی بازنمایی دشمنان آمریکا در محصولات امنیتی هالیوود بررسی کرد. از این رو، اگرچه مشخص نیست که زمان تولید سریال در زمان جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران آغاز شده باشد یا خیر، اما فرصت خوبی برای کاخ سفید بوده که بخواهند سیاست‌های خصمانه خودشان علیه ایران را همزمان از میدان نظامی و رسانه پیش بگیرند؛ بماند که دشمنان ما هیچ وقت میدان رسانه را رها نکرده‌اند و چه سریال «شیرزن» علیه ایران باشد یا نه، محتواهای دیگری علیه ایران می‌سازند و به نمایش می‌گذارند چنانچه در حال ساخت فیلمی از شکست تمام عیارشان در جنوب اصفهان هستند.

با این حال، سریال پارامونت بار دیگر نشان داده که هالیوود به عنوان بازوی نیابتی-سینمایی کاخ سفید قصد دارد تا با طراحی داستان‌های دروغین خود، آمریکا و رییس جمهور اپستینی آن را سفیدشویی کند. همین تصویرسازی است که سبب می‌شود عملیات‌های برون‌مرزی آمریکا نه به عنوان آغاز خشونت، بلکه به عنوان مأموریتی اخلاقی و نجات‌بخش دیده شوند. در حالی که در واقعیت، جنگ‌ها قربانیانی دارند که معمولاً در قاب این آثار دیده نمی‌شوند؛ در روزگاری که 165 کودک بی‌گناه تنها در مدرسه میناب به شهادت رسیدند و داغی بزرگ بر دل مادران آن گذاشتند که صدای آن حتی از رسانه‌های خبری معتبر آمریکایی منتشر شد، هالیوود با سرخاب و سفیدآب می‌خواهد این لکه بزرگ سیاه را از رخ ترامپ و هم‌دستان جنایتکار او پاک کند.

اما آنچه که غیر از نقد این رویه و سیاست تکراری هالیوود جالب است عنوان این سریال است: «شیرزن»! شیرزن واقعی کیست؟ زنانی پوشالی و دروغین که نقش ناجیان را در سیاستی غیرانسانی ایفا می‌کنند یا مادرانی که با داغی بر دل در مقابل دشمنان این آب و خاک ایستاده‌اند چونان مادران میناب؟ شیرزن واقعی آن مأمور مسلحی نیست که عملیات تروریستی و جنگ‌افروزی کاخ سفید را در منطقه و جهان دنبال می‌کند یا آن بازیگری که مأموریت سفیدشویی چهره ناپاک کودک‌کشان و کودک‌خواران را دنبال می‌کند؛ شیرزن واقعی مادری است که زیر آوار جنگ، فرزندش را از دست داده اما از سرزمینش دست نمی‌کشد.

هالیوود که اصولاً تلاش گسترده‌ای با تصویرسازی قهرمانان مرد داشته است حالا قصد دارد تا با ادامه سیاست‌هایی مثل توجه به اقلیت‌ها، زن سیاه‌پوست را قهرمان سریال خود معرفی کند و در لابلای سریال، همجنسگرایی را نیز به عنوان بخش دیگر رویکرد توجه به اقلیت‌ها در نظر بگیرد تا بتواند به زعم خود سریالی با صدایی بلندتر بسازد. زیرا هیمنه او هر روز بیشتر در حال ریزش است و مجبور است بیش از گذشته به فکر ایجاد تصویری مثبت از خود باشد. تصویری که در آن بتواند در مقابل فضاحتی که در برابر مادران ایرانی برای خود ایجاد کرده است، با تصویر زنان و مادران قهرمان خود آنان را بپوشاند.