شبکه نمایش خانگی کوه یخ است نه یک پلتفرم
چه بخواهیم، چه نخواهیم «قورباغه»مهم ترین سریال نمایش خانگی است

«قورباغه»سریالی بود که بدون ایجاد حاشیه در زمان پخش؛ پیرامون آن بحث می شد؛ موافقان سر سخت و مخالفان سر سختی داشت.با این که ۸ ماه از اتمام آن می گذرد و سازندگان خبری درباره دنباله آن منتشر نکردند؛ مخاطب پیگیر آن است که ادامه آن یا اسپین آف آن ساخته شود.از همه مهم تر این سریال اثری بود که مخاطبانی که سمت آثار ایرانی نمی آمدند و به گفته خودشان تماشای آثار داخلی را وقت تلف کردن می دانستند؛ جذب خود کرد و نظر شماری از آن ها را نیز جلب نمود.
صبح سینما/رامین مارالی: وقتی از شبکه نمایش خانگی حرف می زنیم تنها از پلتفرم های قانونی حرف نمی زنیم؛ نمایش خانگی همانند کوه یخ است که تنها سر آن روی آب و مابقی آن زیر آب است.آنچه بالای آب قرار دارد بخش قانونی یعنی پلتفرم های پخش آنلاین، سایت های دانلود قانونی و پخش دی وی دی قانونی(که پنج ماه قبل به صورت کامل متوقف شد)است و بخش زیر آب آن؛ سایت های پنهان، کانال های تلگرامی، شبکه های ماهواره ای و نسخه های فیزیکی سطح شهر است که به دو شکل دیجیتال(در فلش یا هارد) و دی وی وی در بازار یافت می شود.اتفاقا بخش قابل توجه جامعه توسط بخش زیر آب تماشاگر آثار است؛ قشری که خبر ندارند پلتفرم ها چه هستند و چه کار می کند؛ اتفاقا آن ها برای تماشای محصولات هزینه هم می کنند از پرداخت پول به ویدیوکلوپ گرفته تا پرداخت هزینه حجم اینترنت(به گفته خودشان)؛ نکته جالب آن این جاست که پس از تماشای برخی آثار؛ این جملات از زبان آن ها خارج می شود«حیف حجم نت»، «حیف وقت»، «حیف پول».راه هایی برای جذب این تماشاگران به سمت تولید کننده اصلی و سود دهی بالا وجود دارد اما تولید کنندگان ترجیح می دهند حاشیه ها و فضاهای کاذب دیگری را دنبال کنند.
به زمان پخش «قهوه تلخ» نگاه کنید؛ چه میزان مخاطبانی وجود داشتند که با پرداخت ۴۰ درصد ازهزینه واقعی محصول به تماشای نسخه قاچاق اثر می نشستند.اوضاع در زمان پخش «شهرزاد» بهتر شد چرا که سریال هم از داستان جذابی برخوردار بود و هم تمام ناملایمات سازندگان و پخش کنندگان گذشته را جبران کرد؛ برای همین میزان خرید نسخه اصلی این سریال بالا رفت و متولیان نیز توانستند؛ با ارائه خدمات هوشمندانه این مسیر را کنترل کنند.
حالا سه سال است با تغییر مسیر نمایش خانگی ، قدرت گرفتن پلتفرم ها و حذف دی وی دی شاهد اعلام آمارهایی از برخی محصولات هستیم که به شبکه نمایش خانگی بست داده می شوند؛ بدون آن که جهان شمول باشند.برای مثال سریال «دل»، «کرگدن»، «آقازاده» و... طبق ادعایی همگی رکورد شکن بودند؛ حالا این محصولات چه جایگاهی نزد مخاطب دارد؟ چه تاثیر مثبتی روی بازار گذاشتند؟ آیا عموم مخاطب علاقه مند است که در زمانی دیگر به تماشای آن ها بنشیند؟آیا مخاطب علاقه مند است که دنباله این آثار ساخته شود؟
چه میزان از سریال های سه سال اخیر «ماندگار» شدند؟ اما هنوز هم مخاطب «شهرزاد» می بیند و دلش برای تماشای یک قسمت از«قهوه تلخ» تنگ می شود؛ حتی دوست دارد روزی پایان بندی «قهوه تلخ» تولید شود و اسپین آفی نیز از «شهرزاد» ببیند(به امید آن که شخصیت قباد به داستان برگردد).
تولید سریال «قورباغه» سه سال وقت، انرژی و هزینه صرف کرد.تولید کنندگان این سریال زمانی طولانی مشغول تولید و پس تولید این اثر بودند.در این زمان چه میزان سریال ساخته شد؟ «قورباغه» مسیری نو در سریال سازی ایران بود؛ داستانی که بدون کلیشه و چنگ زدن به پلات های سریال های عامیانه ترکی، تازگی و طراوت را به نمایش خانگی تزریق کرد.علی رغم این که می توانست در فیلمنامه قوی تر باشد.سریالی که با افتخار می توان آن را به بازار جهانی عرضه کرد و سرمایه برای آثار بی پروا تر و جسورانه تر جذب نمود.«قورباغه»سریالی بود که بدون ایجاد حاشیه در زمان پخش؛ پیرامون آن بحث می شد؛ موافقان سر سخت و مخالفان سر سختی داشت.با این که ۸ ماه از اتمام آن می گذرد و سازندگان خبری درباره دنباله آن منتشر نکردند؛ مخاطب پیگیر آن است که ادامه آن یا اسپین آف آن ساخته شود.از همه مهم تر این سریال اثری بود که مخاطبانی که سمت آثار ایرانی نمی آمدند و به گفته خودشان تماشای آثار داخلی را وقت تلف کردن می دانستند؛ جذب خود کرد و نظر شماری از آن ها را نیز جلب نمود.با توجه به سریال های قابل احترام«همگناه»،«می خواهم زنده بمانم» و «زخم کاری» کدام سریال دیگر نمایش خانگی توانسته این حجم از اندیشه های متفاوت را راضی نگه دارد؟ از تنیجیر ها و دانشجو ها گرفته تا کارگران و کارمندان.حتی آن هایی که به فیلمنامه انتقاد داشتند نیز کارگردانی، بازی ها و بخش فنی سریال را تحسین کردند.
همین الان اگر به سطح شهر سر بزنید در مراکز معتبر نسخه غیر مجاز سریال های نمایش خانگی را پیدا می کنید؛ مراکزی که زمانی همکاران و ستون های محکم این فضا بودند حالا در مقابل این فضا قرار گرفتند.یا باید قدرت آن را داشته باشید که بازار و فضای اینترنت را از نسخه های غیر قانونی(حتی یک نسخه)پاکسازی کنید و بعد با در نظر گرفتن میزان دانلود قانونی و تمامی آثار پلتفرم ها در بازه زمانی مشخص(با توجه به آثار درخشان قبلی نمایش خانگی که پخش آنلاین نداشتند یا از آن به صورت محدود برخوردار بودند) در آمار دهی ها از لفظ نمایش خانگی استفاده کنید و یا رکوردها و آمار های خود را محدود به پلتفرم خود کنید وتمام.ضمن این که اگر به استناد به تحقیقات و جایگاه بازار نیز نگاه کنیم برای نمونه یک محتوا می تواند در یک شناسه اینستاگرامی با مخاطب محدودتر از یه محتوا در یک شناسه پرمخاطب بیشتر بازدید بخورد و مورد توجه قرار گیرد و بلعکس آثاری در فضایی پرمخاطب تولید شود و به یک شکست مطلق و آشکار بدل شود.
پربیننده ترین
آخرین اخبار
- ● آفت بیانیه نویسی صنفی
- ● بهترین های جشنواره - ۱: پژمان جمشیدی برای بازی در «علف زار»
- ● یک تیم حرفه ای
- ● تصمیمات یک مدیر سینمایی، علیه سینما
- ● چرا حکم نهایی سید محمد امامی صادر نمی شود؟
- ● این فیلم های یتیم
- ● تاربخچه سینمای مستقل ایران و حضور بین المللی آن در جهان
- ● چه بخواهیم، چه نخواهیم «قورباغه»مهم ترین سریال نمایش خانگی است
- ● سریال «صدام» حتماً ساخته خواهد شد
- ● یک عاشقانه بی ادعا
- ● تاسیس دفاتر سینمایی ایرانی در ترکیه
- ● محمود حسینی زاد: شخصیت های سریال«زخم کاری» پا در هوا هستند
- ● سریال سازی با چشمان بسته
- ● عدم استقبال از دعوت خانه سینما برای دیدار با رئیس مجلس
- ● «شکست زمان» با 6 فیلم روی پرده سینماهای هنروتجربه میرود