کدخبر: ۱۹۵۰
۰۷ آبان ۱۴۰۵ ساعت ۱۰:۱۵
چاپ
لینک کپی شد

اگر کارگردان اسکورت شوتیِ انسان را نشان می‌داد، ضعف دستگاه انتظامی مشخص می‌شد

بنفشه سام‌گیس، روزنامه‌نگار، در گفت‌وگو با کافه‌خبر خبرآنلاین درباره فیلم «اسکورت» به کارگردانی یوسف حاتمی‌کیا، با اشاره به محدودیت‌های بازنمایی پدیده شوتی‌گری در سینما گفت پرداختن به تمام ابعاد این پدیده، از جمله جابه‌جایی انسان و مواد مخدر، می‌توانست ضعف دستگاه انتظامی و قضایی را در مواجهه با اقتصادی ناسالم آشکارتر کند.

خبرآنلاین، بنفشه سام‌گیس با اشاره به تجربه‌های میدانی خود در استان‌های بوشهر و هرمزگان توضیح داد که شوتی‌گری تنها به جابه‌جایی کالا و سوخت محدود نمی‌شود و در برخی موارد، جابه‌جایی اسلحه، مواد مخدر و انسان را نیز دربرمی‌گیرد. او با روایت تجربه‌ای از سفر به منطقه جاسک در هرمزگان، از گفت‌وگو با فردی گفت که هماهنگی قاچاق انسان، اسلحه و مواد مخدر را بر عهده داشت؛ فردی که برای پنهان ماندن هویتش، تنها در شرایطی بسیار محدود حاضر به صحبت شده بود.

این روزنامه‌نگار با بیان اینکه احتمالاً کارگردان نمی‌توانسته همه این ابعاد را در فیلم نشان دهد، تأکید کرد که پرداختن به چنین موضوعاتی می‌توانست ضعف دستگاه انتظامی و حتی قضایی را در مواجهه با اقتصادی ناسالم که زمینه شکل‌گیری این پدیده‌ها را فراهم می‌کند، آشکارتر کند.

سام‌گیس همچنین با اشاره به تفاوت مجازات شوتی‌هایی که انسان جابه‌جا می‌کنند با افرادی که کالاهایی مانند کفش حمل می‌کنند، گفت محدودیت‌های بازنمایی این واقعیت‌ها در سینما وجود دارد و بخشی از تجربه زیسته مردم این مناطق، به همین دلیل، ناگفته باقی می‌ماند. او نبود فرصت‌های معیشتی و شغلی در استان‌های جنوبی را از زمینه‌های اصلی سوق یافتن برخی افراد به این فعالیت‌های پرخطر دانست. 

سام‌گیس این اظهارات را در گفت‌وگوی گروهی کافه خبر خبرآنلاین با حضور حسین راغفر، اقتصاددان و استاد دانشگاه و رضا صائمی، روزنامه‌نگار و منتقد سینما، درباره ابعاد اجتماعی و اقتصادی فیلم «اسکورت» مطرح کرد.

پربیننده ترین

آخرین اخبار